Коржики, приправлені медом, почали готувати ще давні єгиптяни. Згодом рецепти трансформувалися і з’явилося багато варіантів приготування пряників. Можна готувати пряники з медом, на паленому цукрі або й зовсім пісні. Бувають пряники з начинкою з повидла та просто шоколадні; маленькі округлі, покриті білявою цукровою глазур’ю або рівні з розписом.
От і сьогодні 8 грудня, продовжуючи заходи декади, здобувачі освіти третього курсу, які навчаються за професією „Кондитер” під керівництвом майстрів виробничого навчання Лариси Терещенко і Ірини Ткаченко освоювали техніку виготовлення та оздоблення пряників, демонструючи свої вміння і фантазію.
![](https://ptu50.org.ua/wp-content/uploads/2022/12/yzobrazhenye_viber_2022-12-07_13-10-45-708.jpg)
![](https://ptu50.org.ua/wp-content/uploads/2022/12/yzobrazhenye_viber_2022-12-07_13-10-46-074.jpg)
![](https://ptu50.org.ua/wp-content/uploads/2022/12/yzobrazhenye_viber_2022-12-07_13-10-46-865.jpg)
![](https://ptu50.org.ua/wp-content/uploads/2022/12/yzobrazhenye_viber_2022-12-07_13-10-47-112.jpg)
![](https://ptu50.org.ua/wp-content/uploads/2022/12/yzobrazhenye_viber_2022-12-07_13-10-47-856.jpg)
![](https://ptu50.org.ua/wp-content/uploads/2022/12/yzobrazhenye_viber_2022-12-07_14-32-06-722.jpg)